Пошук

Про інформаційну безпеку медіа-середовища

Дата: 29.05.2018 14:48
Кількість переглядів: 663

До обласної державної адміністрації надійшла інформація від Управління Служби безпеки України в Запорізькій області про активізацію представників іноземних неурядових організацій Російської Федерації у напрямку інформаційного впливу на населення України напередодні проведення виборів до Верховної Ради України та виборів Президента України у 2019 році.

Зокрема, повідомляється про зафіксовані спроби представників проросійських ЗМІ забезпечити формування нових позицій у вітчизняному медіа-середовищі серед українських журналістів з метою проведення інформаційно-психологічної війни проти України.

Залучення представників вітчизняних ЗМІ здійснюється завуальовано, під виглядом новостворених онлайн-майданчиків, організованих семінарів та конференцій, направленість яких є подоланням «інформаційної блокади», нібито організованої українською владою, й обговорення на рівні представників регіонального журналістського середовища бачення майбутнього політичного існування ОРДЛО та України після проведення виборів у 2019 році, а також поширення «об’єктивності» ідеї федералізації нашої держави.

Крім цього, представниками країни-агресора через підконтрольні мас-медіа створюється низка інформаційних ресурсів проросійського спрямування на зміну тих, що потрапили під заборону на території нашої країни, із залученням до співпраці регіональних журналістів.

Зважаючи на викладене, звертаємо увагу журналістів місцевих друкованих, електронних та інтернет-ЗМІ з метою виявлення вказаних фактів та попередження участі регіональних журналістів у заходах на шкоду інформаційній безпеці України, а також громадян, що у разі встановлення вищевикладених фактів або при наявності іншої інформації, що може становити інтерес для органів державної безпеки, невідкладно інформувати УСБУ в Запорізькій області (тел. (061) 225-25-38).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь