Пошук

Підсумки роботи Запорізької обласної Служби зайнятості у 2018 році

Дата: 28.01.2019 13:43
Кількість переглядів: 383

Фото без опису

«Індивідуальний підхід до кожного клієнта: хто шукає роботу та її пропонує – ось головний меседж нашої роботи сьогодні. Ми, як сучасна установа, повинні працювати не тільки з безробітними, а й іншими верствами населення, надавати відвідувачам сервісні послуги, адже успішно вирішена проблема зайнятості реально забезпечить соціальну стабільність у суспільстві», – зазначає очільник Запорізької обласної служби зайнятості Ірина Дуднік.

Наразі в службі розпочав роботу інститут кар’єрного радника, діє рекрутинговий спосіб підбору персоналу, профілювання безробітних, запроваджено кейс-менеджмент, супровід безробітних від дня звернення до центру зайнятості до факту працевлаштування, надання послуг у режимі онлайн, працює "гаряча лінія" та новий інтернет-ресурс.

9,2 тис роботодавців протягом року надали інформацію про наявність вільних робочих місць. Кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості Запорізької області протягом 2018 року становить 47тис., що на 6,8% більше, ніж за 2017 рік. Завдяки чому вдалося зменшити порівняно з минулим роком середню тривалість пошуку роботи, і зараз вона складає 97 днів.

 

За сприянням Запорізької районної філії Запорізького обласного центру зайнятості протягом 2018 року 728 осіб знайшли роботу, в тому числі 354 особи працевлаштовані до набуття статусу безробітного. За 2018 рік 30 осіб працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям, 3 особи започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово. Важливим інструментом подолання дисбалансу між попитом і пропозиціє робочої сили є професійне навчання, яким у 2018 році охоплено 122 безробітних. Протягом 2018 року 265 осіб взяли участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

 

Пріоритетними завданнями служби зайнятості на 2019 рік залишається робота в громадах, ґрунтовне вивчення локальних ринків праці, поглиблення співпраці з органами місцевої влади та соціальними партнерами, передусім роботодавцями, надання ефективних послуг соціально вразливим групам населення тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь