Пошук

проект «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах» Програми «U-LEAD з Європою

Дата: 12.08.2019 10:14
Кількість переглядів: 491

Представники Біленьківської ОТГ взяли  участь у проекті «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах» Програми «U-LEAD з Європою», що втілюється спільно з Кластером сталої мобільності Німецького товариства міжнародної співпраці (Deutsche Gesellschaft  für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH).

         В рамках проекту представники  ОТГ брали участь у серії тренінгів, що націлені на підвищення компетенцій у сфері планування інфраструктури публічного транспорту, заходів з безпеки дорожнього руху, створенні умов для безпечного і комфортного велосипедного руху, а також організації послуг громадського й соціального транспорту.

         Протягом 05-09 серпня   в рамках ініціативи "Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах" Програми "U-LEAD з Європою", що втілюється Кластером сталої мобільності Німецького товариства міжнародного співробітництва "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH" за фінансової підтримки Європейського Союзу та його країн-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції відбулася навчальна поїздка м. Магдебург, Німеччина. В процесі візиту було відвідано Міністерство регіонального розвитку та транспорту ,  NASA (Управління громадського транспорту землі Саксонія-Анхальт), об’єднані  громади  Остербургу   та Нідере-Берде , місцевого перевізника громадського транспорту БердеБас.

 Метою даної навчальної поїздки є розвиток партнерських відносин між ЄС та українськими національними, регіональними та місцевими органами влади, підвищення їх компетентності у сфері сталої мобільності, а також забезпечення обміну досвідом, що сприяє місцевому та регіональному розвитку в контексті сталої мобільності. Організаторами  покрито  витрати на проживання в готелі , проїзд та організоване харчування .

         Наша мета - включити всі матеріали, над якими ми працювали протягом проекту, щоб створити надійний плановий документ для  громади та представити його на заключній конференції.

         Також наша громада отримає технічну допомогу у розробці стратегічних документів у сфері розвитку громадського та соціального транспорту, що сприятимуть застосуванню сучасних підходів для популяризації сталих способів пересування, тобто таких, які завдають мінімальний негативний вплив на довкілля та економіку. Розробкою планів мобільності для громади  будуть займатись колеги, які проводили  тренінги. Результатом стануть 10 можливих проектів для громади як: ремонт доріг, встановлення велосипедних парковок, будівництво велосипедних доріжок, облаштування автобусних зупинок, замовлення збору статистичних даних про транспорт, проведення освітніх заходів щодо інформування населення про безпеку руху тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь