Пошук

Стрибок у розвитку Біленьківської громади!!! Пілотне впровадження проекту «Розумна взаємодія»

Дата: 06.12.2019 13:10
Кількість переглядів: 878

         Фото без опису

Біленьківська громада скористалася можливістю залучити донорські кошти на реалізацію проєктів соціальної дії для місцевого розвитку ,  взявши участь у пілотному впровадженні системи міжсекторальної співпраці «Розумна взаємодія» та виявивши готовність прийняти участь у спів фінансуванні місцевих проєктів у форматі пітчингу соціальних проєктів «Активні громади» Британської Ради в Україні. У конкурсному відборі брали участь 64 громади України, Біленьківська громада  – одна з 6 громад, яка стала переможцем.

Восени 2019 року між Біленьківською сільською радою та Британською Радою підписано договір з організації конкурсу проєктів соціальної дії у вигляді пітчингу Активних громадян в  Біленьківській сільській раді Запорізького району Запорізької області .

Кураторами конкурсу стала партнерська організація Британської Ради в Україні Благодійний фонд «Молода громада», з якою Біленьківською сільською радою було підписано Меморандум взаємодії . Фонд взяв  на себе зобов’язання щодо підтримки прототипу системи «Розумна взаємодія» для безкоштовного використання Громадою та залучення ресурсів за проектом «Розумна взаємодія для зміцнення демократичної культури» . Посольство Королівства Норвегії, услід за Британською Радою зацікавилося українською ініціативою, в рамках розвитку України на рівні громад в колі ніби як однієї сім’ї під прапорами двох таких різних держав.

Впродовж попередніх місяців фахівці сільської ради отримували теоретичні знання, які необхідні для впровадження системи в громаді. За допомогою цього інструменту у  мешканців з’явилася  можливість впливати на процеси, що відбуваються в громаді.   

Перші кроки вже зроблені. До нас завітали фасилітатори  системи «Розумна взаємодія»  Інна Старчікова, Людмила Лєвих та розпочали обговорення з працівниками сільської ради щодо перспектив розвитку громади, пов'язаних із залученням мешканців громади до визначення проблем, шляхів їх вирішення. Громадою було визначено представників, як основних відповідальних за організацію та впровадження системи «Розумна взаємодія» на території Юхневич Ольгу та Трубу Тетяну.

Фасилітаторами системи «Розумна взаємодія» було проведено  креативний тренінг з активними жителями громади, відбувся пітчинг питань, виявлених під час мапування мешканцями громади. Всі учасники отримали сертифікат ACTIVE CITIZENS.

До 29 листопада  2019 року  тривав процес подачі  проєктних ідей та їх попередній відбір.

02 грудня 2019 року учасники конкурсу, презентували свої ідеї перед конкурсною комісією. На конкурс було подано 40 проєктів.

3-4 грудня 2019 року відбулося  доопрацювання учасниками конкурсу своїх проектів у форматі тренінгу у супроводі експертів Британської ради в Україні та Бладійного фонду «Молода громада». 

5 грудня 2019 року  учасники конкурсу захищали свої проєкти перед конкурсною комісією. Захист проєктів проходив у вигляді презентацій.

За результатами конкурсу було визначено 11  переможців: Катерина Єресько з проєктом «Інновації для бібліотеки», Наталія Залеська з прєктом «СТОП сміття», Тетяна Труба з прєктом «Дискусійний кіноклуб «Простір змін» , Анна Таран з прєктом «Життя громади», Ольга Юхневич з проєктом «Згуртоване Біленьке», Роман Агрич та Сергій Гусєв з проєктом «Армреслінг – спорт найсильніших», Ганна Пішохан з проєктом «Приберемо громаду разом», Ольга Федотова з проєктом «Алея випускників», Олена Паталах з проєктом «Флортайм (терапія через гру), Людмила Дяченко з проєктом «Будь на хвилі вай-фай» та Ольга Козиряцька з проєктом « №Креативна малеча».

Вітаємо всіх з перемогою!!! Бажаємо нових творчих злетів, неповторних колоритних проєктів та здійснення мрій.

Ми вдячні всім хто брав участь !!! Ваші ідеї були дуже цікавими та корисними,  вони обов’язково не будуть осторонь уваги та враховані у Стратегії розвитку громади.

Ми пройшли довгий, моментами важкий, але дуже цікавий шлях разом, наприкінці якого стали однією дружньою командою. Участь у цьому проєкті об’єднала представників влади і громади, надала наснаги на подальшу плідну співпрацю, яка буде направлена на подальші звершення та розбудову нашої громади.


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь