Пошук

З 1 СІЧНЯ 2020 РОКУ УКЛАДАННЯ ДОГОВОРУ НА ВИВІЗ СМІТТЯ Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ

Дата: 10.02.2020 11:10
Кількість переглядів: 7350

Фото без опису

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», здійснення заходів з благоустрою населених пунктів, в тому числі   впровадження систем збирання побутових відходів, належить до повноважень  органів місцевого самоврядування.

Проблема зі сміттям існує в першу чергу через байдужість, через відсутність бажання зробити якусь користь для людей і довкілля. В той час, коли в громаді поступово впроваджується єфективна система поводження з побутовими відходами (придбано сміттєвоз, встановлено сміттєві контейнери), на території громади продовжують "процвітати" стихійні звалища. 

На виконання  ст.ст. 25, 26, 54 -1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України «Про відходи», Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України від 06.09.05  № 2807-IV «Про благоустрій населених пунктів»,   з метою створення умов сприятливих для життєдіяльності людей, забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах  об’єднаної територіальної громади, здійснення впливу на правопорушників громадського порядку у сфері адміністративних правовідносин депутатами сільської ради прийнято рішення  від 16 жовтня 2019 року № 19  «Про громадських інспекторів благоустрою» . Цим рішенням:

1) затверджено Положення про громадських інспекторів благоустрою населених пунктів Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області;

2) уповноважено громадських інспекторів з благоустрою правом на складання протоколів у справах про адміністративні правопорушення за ст.152, частинами 1,2 ст. 152Кодексу України про адміністративні правопорушення;

3) уповноважено старосту Мар’ївського старостинського округу на складання протоколів у справах про адміністративні правопорушення за ст.152, частинами 1,2 ст. 152Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рішенням виконавчого комітету від 16.01.2020 № 07 призначено громадськими інспекторами з благоустрою на території Біленьківської сільської ради:

Нікітіна Юрія Микитовича – директора  КП «Біленьке» Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області ;

Тітову Тетяну Дмитрівну – заступника директора  КП «Біленьке» Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області;

Кухарєву Антонину Ізмаїлівну – бухгалтера – касира  КП «Біленьке» Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області;

Дніпровську Ольгу Юріївну – майстра дільниці    КП «Біленьке» Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області;

Матвєєва Артема Валерійовича – мешканця Біленьківської сільської ради.

 На виконання ст. 7, п. 1 ст. 25  Закону України «Про житлово – комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом . У зв’язку з цим, з 1 січня 2020 року укладання договору на вивіз сміття є обов'язковим для усіх.

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають  договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн). Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Переможцем конкурсу з вивезення побутових відходів на території Біленьківської сільської ради є Комунальне підприємство «Біленьке» Біленьківської сільської ради  Запорізького району Запорізької області (код ЄДРПОУ 32407360).

Тарифи на послуги з вивозу твердих побутових відходів, що надаються населенню, бюджетним установам  та іншим організаціям:

1. тариф на вивіз твердих побутових відходів   для населення – 19,48 грн. разом з ПДВ на одну людину;

2. тариф на вивіз твердих побутових відходів   для бюджетних установ – 163,60 грн. разом з ПДВ за 1 куб. м;

3. тариф на вивіз твердих побутових відходів   для інших організацій – 219,10 грн. разом з ПДВ за 1 куб. м.

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не уклали договір на вивезення побутових відходів, звернутися до КП «Біленьке» за адресою: 70441, Запорізька область, Запорізький район, с. Біленьке, вулиця Запорізька 32, кв.5,  для укладання такого договору. Телефон для довідок – (063) 99-04-627

В разі неукладення договору, з 01.01.2020 року, щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь