Пошук

Перша обласна конференція “РОЗУМНА ВЗАЄМОДІЯ”

Дата: 24.02.2020 12:51
Кількість переглядів: 357

Фото без опису

 

Запорізька область стала однією з семи областей України, відібраних для пілотування ініціативи “Розумна взаємодія” в рамках реалізації Національної стратегії розвитку громадянського суспільства на 2016 – 2020 роки, та має на меті вирішення місцевих питань та глобальних викликів на засадах більш ефективної міжсекторальної взаємодії за участю громадян та використанням сучасних технологій.

Хоча первиною метою ініціативи є покращення міжсекторальної взаємодії за участю громадян та використанням сучасних технологій, “Розумна Взаємодія” має значний потенціал як для соціального так і для економічного розвитку місцевих громад, а також цікаві підходи для багаторівневого врядування, в т.ч. в сфері спільних інтересів громад, взаємодії місцевого самоврядування та державного управління. Очікується позитивний вплив експерименту на виконання Цілей сталого розвитку України за Указом Президента України №722/2019 від 30.09.19 та відповідної діяльності Уряду. Матеріали та проміжні результати пілотування будуть представлені та обговорені на конференції.

Властивості та потенціал “Розумної Взаємодії” розглядається як “інновація з українським корінням” та вже викликала зацікавленість в середовищі експертів та міжнародних донорів (пілотування Британською Радою, розгляд учасниками міжнародного симпозіума в Лондоні, запрошення до обговорення з провідними інституціями у Вашингтоні і т.і.). В Україні ініціатива містить дистанційне навчання державних службовців та посадових осіб ОМС/ОТГ/адміністрацій за програмою онлайн курсу з 2018 року на підставі Розпорядження КМУ та листа НАДС, а також пілотне впровадження у відібраних місцевих громадах в 2019 році (7 областей), підтримку якому надало Посольство Норвегії в Україні.

 

Орієнтовна програма заходу:

11:00 Вітальне слово

11:15 Презентація “Розумної Взаємодії”, її особливостей та відмінностей.

11:45 Презентація проміжних результатів представниками Біленьківська ОТГ, Запорізької області.

12:15 Презентація проміжних результатів в контексті та в порівнянні з пілотними громадами в інших областях; окреслення можливостей для розвитку багаторівневого врядування.

12:45 Питання-відповіді на уточнення.

13:00 Кава-брейк

13:30 Обговорення з учасниками питань пілотування на обласному рівні: 1) якими мають бути наступні кроки з використання “Розумної Взаємодії” в інтересах громад області? 2) участь ОДА/облрад в спільному просторі РВ з громадами: визначення питань для вирішення, в т.ч. спільних інтересів громад, розробка та спів-розробка спільних рішень, формування обласних бюджетів в спільному РВ-просторі з громадами, фінансування та спів-фінансування рішень з бюджетів різних рівнів, реалізація рішень та відображення в спільному просторі, взаємодія з існуючими е-системами).

15:00 Розробка та презентація учасниками рекомендацій на підставі обговорень, в т.ч до наступної стратегії розвитку Громадянського Суспільства.

16:00 - Завершення конференції.

В конференції приймуть участь представники пілотної громади (на рівні керівників/представників ОТГ/ОМС), представники організаторів (на рівні керівників); ключовий експерт РВ - Вадим Георгієнко, магістр державного управління з досвідом місцевого самоврядування і державного управління та відзнакою Ради Європи за найкращі практичні результати в номінації “Добре врядування” серед 47 европейських держав, Лауреат конкурсу “Соціальний підприємець України 2005” швейцарського фонду Шваба. Участь представника Посольства Норвегії та інших гостей уточнюється.

 

Участь в конференції зацікавлених представників ОТГ/ОМС, громадських об’єднань, бізнесу та активних мешканців і волонтерів з Запорізької області відбувається шляхом заповнення бажаючими онлайн форми за посиланням https://forms.gle/9vTdj2HotrVr27ce9  та наступним відбором організаторами з урахуванням мотивації, досвіду та наявності свободних місць (планується до 50 учасників).

 

В березні планується проведення конференції на центральному рівні в Києві із запрошенням представників Уряду, ВРУ, міжнародних донорів, де будуть обговорюватись результати обласних конференцій та надаватися пропозиції для врахування на центральному рівні. До участі в конференції в Києві будуть також запрошені керівники ОДА та обласних рад (або їх представники), які долучилися до пілотування РВ на обласному рівні за результатами обласних конференцій 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь