Пошук

Відбулась Національна веб-конференція «Громадянське суспільство і “Розумна взаємодія”

Дата: 27.04.2020 12:42
Кількість переглядів: 621

  Фото без опису24-25 квітня 2020 відбулась Національна веб-конференція    «Громадянське суспільство і “Розумна взаємодія” з участю                      компетентних експертів та представників неурядових    організацій , органів місцевого         самоврядування з різних   частин України з             ініціативи керівників громадського фонду                  Молода Громада та ГО Молодіжна корпорація                                                                                    «Розумна Взаємодія» включена Урядом до щорічних планів дій з виконання Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 26 лютого 2016 року №68/2016.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Головною метою конференції є покращення міжсекторальної взаємодії за участю громадян та використанням сучасних технологій. «Розумною Взаємодією» передбачено дистанційне навчання державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та органів виконавчої влади налагодженню ефективного співробітництва з громадянами.

Протягом конференції були розглянуті інновації в сфері міжсекторальної взаємодії для подолання сучасних викликів, а також проведено обговорення в 3-х тематичних секціях:

- Національна стратегія підтримки розвитку громадянського суспільства з 2021 року;

- Децентралізація (в т.ч. багаторівневе врядування, розвиток громадського бюджету) за допомоги «Розумної Взаємодії»;

- Впровадження цілей сталого розвитку на місцевому рівні.

Серед учасників конференції представники громадянського суспільства, донорів, державного врядування та місцевого самоврядування.

Фото без опису

Найважливіший висновок - треба розвивати громадянське суспільство заради розвитку як окремих територій, так і всієї України. Співпраця влади, ГС та бізнесу не повинна  розглядатися як самоціль, а має допомогати у подоланні сучасних викликів. Якщо хочемо бачити прогрес, треба громадянам брати участь в його досягненні. Біленьківська сільська  рада, як учасник проекту "Розумна взаємодія", в особі своїх представників, не тільки слухала, але й висловлювала свої думки з цих актуальних питань. «Розумна взаємодія» - цікавий і потрібний проект, його треба розвивати та вдосконалювати як на загальнонаціональному, так і на регіональному рівні.

З метою залучення більшої кількості користувачів платформи gurtom.mobi та роботи відповідно до принципів Розумної взаємодії необхідно проводити додаткові заходи інформування – рекламування серед жителів ОТГ, зокрема молоді, інструктажі – навчання методам роботи як працівників органу місцевого самоврядування, так і громадян, підприємців, членів громадських організацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь