Пошук

12 травня - Міжнародний день медичної сестри

Дата: 12.05.2020 14:29
Кількість переглядів: 510

Фото без опису

12 травня у світі відзначають Міжнародний день медичної сестри. Також сьогодні прийнято вітати і медбратів.

Дата обрана не випадково - це день народження Флоренс Найтінгейл (1820-1910) – англійської сестри милосердя, організаторки служби сестер милосердя і системи підготовки кадрів середнього і молодшого медичного персоналу у Великобританії. Вона також була організаторкою і керівницею загону санітарок під час Кримської війни 1853–1856 років.
Свято офіційно було засновано тільки в 1971 році. День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - Міжнародну раду медичних сестер. Це своєрідна подяка медичним сестрам за щоденну роботу та визнання важливості медсестринського фаху на державному рівні.

Сьогодні вітаємо медичних сестер всіх рівнів і напрямів медицини з професійним святом і сердечно дякуємо за важливу працю та відданість роботі, особливо в цей нелегкий час. Бажаємо міцного здоров'я, терпіння, щастя, поваги на роботі та сімейного затишку Без вас робота медичних установ просто була б не можливою. Спасибі вам, чарівні сестри, за те, що ваші плечі витримують всі дані вам долею і професією тяготи!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь