Пошук

12 травня - Міжнародний день медичної сестри

Дата: 12.05.2020 14:29
Кількість переглядів: 467

Фото без опису

12 травня у світі відзначають Міжнародний день медичної сестри. Також сьогодні прийнято вітати і медбратів.

Дата обрана не випадково - це день народження Флоренс Найтінгейл (1820-1910) – англійської сестри милосердя, організаторки служби сестер милосердя і системи підготовки кадрів середнього і молодшого медичного персоналу у Великобританії. Вона також була організаторкою і керівницею загону санітарок під час Кримської війни 1853–1856 років.
Свято офіційно було засновано тільки в 1971 році. День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - Міжнародну раду медичних сестер. Це своєрідна подяка медичним сестрам за щоденну роботу та визнання важливості медсестринського фаху на державному рівні.

Сьогодні вітаємо медичних сестер всіх рівнів і напрямів медицини з професійним святом і сердечно дякуємо за важливу працю та відданість роботі, особливо в цей нелегкий час. Бажаємо міцного здоров'я, терпіння, щастя, поваги на роботі та сімейного затишку Без вас робота медичних установ просто була б не можливою. Спасибі вам, чарівні сестри, за те, що ваші плечі витримують всі дані вам долею і професією тяготи!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь