Пошук

Вітаємо Громадську організацію «РУШАЙМО ПЛІЧ-О-ПЛІЧ» с перемогою у конкурсі

Дата: 11.08.2020 10:56
Кількість переглядів: 403

Громадська організація «РУШАЙМО ПЛІЧ-О-ПЛІЧ», Фото без опису

керівником якої є Паталах Олена Миколаївна,

взяла участь у конкурсі «Просування прав людини

та гендерної рівності через мобілізацію громад

задля розширення можливостей в Луганській,

Донецькій та Запорізькій областях» в рамках   Програми ООН із відновлення та розбудови  миру в східних регіонах України.,  започаткованим Українським жіночим фондом .

Поданий на конкурс проєкт «Життя без бар’єрів» отримав перемогу.   Очікуване фінансування від Українського жіночого фонду  115400 грн

В рамках реалізації проєкту планується облаштування реабілітаційної кімнати, на території Інклюзивно-ресурсного центру та створення на його базі умов для соціально-психологічної підтримки жінок з інвалідністю, матерів, що виховують дітей з інвалідністю. Облаштування реабілітаційної кімнати дозволить отримувати послуги з реабілітації в громаді, що зменшить навантаження на жінок, які на цей час вимушені возити дітей з інвалідністю в інші населенні пункти. Створення на базі ІРЦ простору для навчання та спілкування створюватиме умови для матерів – «жінок-активісток» об'єднуватися в групи взаємопідтримки, отримувати нові знання та навички з питань захисту своїх інтересів, адвокації прав людей з інвалідністю, протидії дискримінації та булінгу.

         За грантові кошти планується  придбання гімнастичної реабілітаційної стінки , реабілітаційного тренажеру для ніг - педалі , набори творчості, дидактичні ігри. З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, в рамках проєкту будуть закуплені захисні маски та засоби дезінфекції.

         Проєктом передбачено проведення  серії семінарів та тренінгів досвідченими тренерами по боротьбі з гендерним та іншими стереотипами, що породжують дискримінацію, просування культури толерантності та формування нульової терпимості до гендерного насильства серед дітей та молоді.

        Надані заходи сприятимуть зниженню дискримінації, зняттю психологічної напруги у жінок, налагодженню комунікації, забезпечення  прав людей з інвалідністю, відбувається впровадження політики «рівний рівному», підвищення обізнаності жінок щодо профілактики домашнього, психологічного, гендерно-зумовленого та інших форм насильства.

Фото без описуЩиро вітаємо наших переможців  конкурсу та бажаємо їм подальших творчих успіхів і нових досягнень!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь