Пошук

Вітаємо Громадську організацію «РУШАЙМО ПЛІЧ-О-ПЛІЧ» с перемогою у конкурсі

Дата: 11.08.2020 10:56
Кількість переглядів: 437

Громадська організація «РУШАЙМО ПЛІЧ-О-ПЛІЧ», Фото без опису

керівником якої є Паталах Олена Миколаївна,

взяла участь у конкурсі «Просування прав людини

та гендерної рівності через мобілізацію громад

задля розширення можливостей в Луганській,

Донецькій та Запорізькій областях» в рамках   Програми ООН із відновлення та розбудови  миру в східних регіонах України.,  започаткованим Українським жіночим фондом .

Поданий на конкурс проєкт «Життя без бар’єрів» отримав перемогу.   Очікуване фінансування від Українського жіночого фонду  115400 грн

В рамках реалізації проєкту планується облаштування реабілітаційної кімнати, на території Інклюзивно-ресурсного центру та створення на його базі умов для соціально-психологічної підтримки жінок з інвалідністю, матерів, що виховують дітей з інвалідністю. Облаштування реабілітаційної кімнати дозволить отримувати послуги з реабілітації в громаді, що зменшить навантаження на жінок, які на цей час вимушені возити дітей з інвалідністю в інші населенні пункти. Створення на базі ІРЦ простору для навчання та спілкування створюватиме умови для матерів – «жінок-активісток» об'єднуватися в групи взаємопідтримки, отримувати нові знання та навички з питань захисту своїх інтересів, адвокації прав людей з інвалідністю, протидії дискримінації та булінгу.

         За грантові кошти планується  придбання гімнастичної реабілітаційної стінки , реабілітаційного тренажеру для ніг - педалі , набори творчості, дидактичні ігри. З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, в рамках проєкту будуть закуплені захисні маски та засоби дезінфекції.

         Проєктом передбачено проведення  серії семінарів та тренінгів досвідченими тренерами по боротьбі з гендерним та іншими стереотипами, що породжують дискримінацію, просування культури толерантності та формування нульової терпимості до гендерного насильства серед дітей та молоді.

        Надані заходи сприятимуть зниженню дискримінації, зняттю психологічної напруги у жінок, налагодженню комунікації, забезпечення  прав людей з інвалідністю, відбувається впровадження політики «рівний рівному», підвищення обізнаності жінок щодо профілактики домашнього, психологічного, гендерно-зумовленого та інших форм насильства.

Фото без описуЩиро вітаємо наших переможців  конкурсу та бажаємо їм подальших творчих успіхів і нових досягнень!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь