Пошук

"Пакунок малюка" відтепер буде компенсовуватися грошима

Дата: 02.09.2020 12:19
Кількість переглядів: 666

Відповідно до рішення Уряду (постанова Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка») з 1 вересня 2020 року запроваджується пілотний проект щодо монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», яким передбачено надання батькам новонароджених дітей цільової грошової компенсаційної виплати у розмірі 5000,00 гривень.

Відтепер батьки можуть на власний розсуд обирати найнеобхідніші речі для своєї малечі.

Для цього їм потрібно:

- відкрити поточний рахунок отримувача грошової компенсації зі спеціальним режимом використання та отримати спеціальну соціальну картку «Пакунок малюка» у відділенні АТ «КБ «Приватбанк»;

- звернутись до відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Біленьківської сільської ради (або до фахівців із соціальної роботи у старостинських округах) за місцем проживання або перебування із відповідною заявою та необхідним пакетом документів в паперовому або електронному вигляді.

Перелік необхідних документів:

- копія паспорту отримувача грошової компенсації;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році);

- копія ідентифікаційного номеру або копія паспорту (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від отримання ІПН) одного з батьків;

- реквізити рахунку із спеціальним режимом використання, відкритого у банківській установі «АТ «КБ «ПриватБанк».

В окремих випадках можуть надаватись додаткові документи, визначені законодавством.

З метою співпраці для реалізації пілотного проекту між Міністерством соціальної політики та уповноваженим банком укладено договір про взаємодію.

Після зарахування коштів на спеціальну соціальну карту «Пакунок малюка», батьки новонародженої дитини самостійно протягом 12 місяців витрачають ці кошти виключно на закупівлю дитячих товарів або товарів для породіллі. Придбати такі товари отримувачі допомоги зможуть у закладах торгівлі, а також інтернет-магазинах, які приєднались до реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Реєстр таких закладів торгівлі буде розміщено на офіційних веб-сайтах Міністерства соціальної політики та АТ «КБ «Приватбанк».

Практична реалізація пілотного проекту розпочнеться після укладення договору про взаємодію між Мінсоцполітики та АТ «КБ «Приватбанк», до якого можуть приєднатись заклади торгівлі та інтернет-магазини, які реалізують дитячі товари та товари для породіллі, шляхом укладання з Мінсоцполітики додаткової угоди про приєднання до договору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь