Пошук

Готуємось до опалювального сезону

Дата: 20.10.2020 15:56
Кількість переглядів: 853

Фото без опису

  У зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду 2020/21 року та з метою недопущення збільшення заборгованості населення з оплати комунальних послуг, а також для забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг в Україні діє програма житлових субсидій.

  Завдяки цій программі малозабезпечені громадяни оплачують неповну вартість житлово – комунальних послуг, а лише частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.

  Що  менші доходи домогосподарства, то меншою є частка обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

 Для призначення житлової субсидії необхідно звернутися до відділу «ЦНАП» виконавчого комітету Біленьківської сільської ради, подати заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами.

  Також, заява та декларація можуть бути подані до управління особисто, або надіслані поштою чи в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

   Відповідно до підпункту 5' пункту14 Положення житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо структурними підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації підприємствами - надавачами житлово-комунальних послуг) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсвдії.

   До суми такої заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу не включається заборгованість, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та у зв’язку з приведенням об’єму використаного побутовими споживачами природного газу у відповідність до стандартних умов при здійсненні відповідних комерційних розрахунків.

  Разом з тим, існує механізм реструктуризації, заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг, що надасть змогу в подальшому призначити субсидії.  Таким чином, найбільш вразливі категорії населення забезпечуються державною підтримкою.

    Адреса відділу «ЦНАП»: вул. 30 Грудня, 24, с. Біленьке

   Адреса управління: вул.Розенталь 3-А, м. Запоріжжя

   Електронна адреса:  2311_uszn@ukr.net;     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь