Пошук

ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИ COVID – 19

Дата: 24.02.2021 10:07
Кількість переглядів: 572

Фото без опису

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 мільйонів доз у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, ведуться перемовини про закупівлю вакцини AstraZeneca за кошти державного бюджету напряму у виробників. AstraZeneca оприлюднили попередню інформацію про ефективність на рівні 70% у захисті від COVID-19 для людей від 18 років. Вакцина від AstraZeneca отримала екстрене схвалення для застосування у Великій Британії, Європейському союзі та Індії.

      Компанія з вакцинації буде проводитись в  п’ять етапів, протягом яких заплановано імунізувати майже все населення України. Залежно від доступності вакцини, етапи можуть відбуватися паралельно.

І етап – персонал стаціонарних ЗОЗ, задіяних по ковіду (23 в області),  персонал та підопічні інтернатних закладів соцзахисту (мобільними бригадами впродовж). Також передбачені лаборанти, члени мобільних бригад, працівники ЕМД,  військовослужбовці ЗСУ та Нацгвардії України, які беруть участь в ООС на Сході України.

ІІ етап – персонал інших ЗОЗ, працівники соціальної сфери, особи віком від 80 років (мобільними бригадами та на базі центрів ПМСД).

ІІІ етап – особи віком 65-79 років, працівники сфери освіти (на базі центрів ПМСД та мобільними бригадами), а також працівники структур державної безпеки, включаючи ДСНС, Нацполіцію та Нацгвардію України, СБУ, військово-службовців ЗСУ та МВС України.

ІV етап – особи віком 60-64 роки та 18-59 років групи ризику щодо ковід (на базі центрів ПМСД та мобільними бригадами), а також інші категорії населення та професійні групи, які знаходяться у групі ризику щодо інфікування COVID-19,  особи, які перебувають в місцях обмеження волі та/або слідчих ізоляторах та працівники місць обмеження волі, слідчих ізоляторів.

V етап – інші люди.

  Реалізація 5 етапу планується після виконання попередніх етапів в умовах широкого доступу до вакцин та у разі повного ресурсного забезпечення.

 

   Вакцинацію будуть проводити двома способами.

  1. Вакцинація мобільними бригадами з імунізації. Буде створено близько 570 бригад. До складу бригади входитимуть: лікар резерву, дві медичні сестри, медична сестра резерву, водій.
  2. Вакцинація на базі пунктів щеплень, що вже існують.

   Україна здатна забезпечити холодовий ланцюг для зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), що будуть використовуватися для вакцинації.

   У регіонах на сьогодні вже визначено 33 координатори проведення вакцинальної кампанії. 5–11 лютого вони пройшли тренінги Центру громадського здоров’я та Бюро ВООЗ в Україні. На тренінгу пояснили етапи вакцинації, провели практичну підготовку з мікропланування кампанії на регіональному рівні. Навчання допоможе налаштувати злагоджену координацію та логістику в ході проведення «першої хвилі» вакцинації проти COVID-19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь