Пошук

Перемога Біленьківської ОТГ у конкурсі проєктів «Волонтерство в громаді»

Дата: 04.03.2021 10:03
Кількість переглядів: 1418

Фото без опису

Перемога Біленьківської ОТГ у конкурсі проєктів «Волонтерство в громаді»

Біленьківська громада отримала перемогу  у конкурсі проєктів «Волонтерство в громаді», оголошеному Програмою «U-LEAD з Європою». У рамках другого етапу конкурсу на розгляд комісії з відбору надійшло 44 проектних пропозицій від переможців першого етапу.    Проєкт,  створений завдяки плідній співпраці виконавчого комітету та громадської організації «Сходи», під назвою «Дискусійний кіноклуб «Факти проти фейків» увійшов до 6 проєктів переможців.

Грантова допомога, яку отримає громада в рамках реалізації проєкту, складає 284, 870 тис. грн.

Метою даного проєкту є підвищення рівня опору суспільства фейковій інформації про COVID-19, шляхом активізації волонтерського руху в Біленьківській громаді.

        З поширенням соціальних мереж поширюються й фейки та міфи на різноманітні теми. Тому "розвінчування" міфів та поширення правдивої інформації є завжди актуальним.

       Криза — сприятливий ґрунт для поширення дезінформації. І пандемія Covid-19 - не виняток. COVID-19 – це різновид кризи, яка породжує особливі виклики із серйозними наслідками й поширення дезінформації в інформаційному полі України, викликає багато причин для занепокоєння.

Проєктом передбачено :

1) створення  контент плану і інформаційних матеріалів, волонтерською групою, для підготовки широкої інформаційної компанії по розвінчуванню міфів і спростуванню фейків про COVID-19.

2) проведення двох тренінгів по критичному мисленню та медіа грамотності  на матеріалі фейків і фактів про коронавірус, що поширюються у ЗМІ;

3) самостійна робота волонтерів по збору та аналізу інформації про розповсюджений міф. Підготовка фактажу для розвінчування

4) облаштування приміщення, що знаходиться у Будинку культури необхідними меблями, освітленням та мадіапроєктором. В рамках проєкту планується закупівля медіа проектора, переносного екрану , заміна існуючого освітлення зі збільшенням потужності – 4 лампи; 6  м’яких  крісел – груш.

5) перегляд кінострічок і обговорення теми волонтерства взагалі, а також можливостей і засобів активізації волонтерського руху в Біленьківській ОТГ.

6) проведення гри «Пандемія» для учасників дискусійного кіноклубу із залученням волонтерів з  двох сусідніх громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь