Пошук

Громадська майстерня

Дата: 29.03.2021 16:35
Кількість переглядів: 1065

Біленьківська сільська рада взяла участь у реалізації проєкту Національного Демократичного Інституту  «Сприяння участі жінок в політиці та протидія гендерним стереотипам». Депутатською групою «Рівні можливості» сільської ради було розроблено проєкт «Громадська майстерня для підтримки самозайнятості жінок» та подано заявку на участь у програмі мікрофінансування жіночих ініціатив в рамках проєкту Національного Демократичного Інституту «Просування жіночої політичної участі в Україні» за підтримки фонду розвитку ефективного врядування Великої Британії.  Цей проєкт потрапив до конкурсного відбору, за результатами його було визначено одним із переможців.

Проєкт  передбачав закупівлю обладнання, а саме 2 – х швейних машин. «Громадська майстерня» – це новий крок як у сфері самозайнятості, так і у сфері побутового обслуговування жителів громади. Проєкт поєднує зусилля громади, влади та спонсорів, що може стати гарним прикладом і для інших громад, які готові до реалізації успішних практик.

Депутатська група прийшли до висновку, що ідея у створенні так званої «громадської майстерні» дуже доречна і реалізувати її можна, придбавши швейні машинки. Це стане допомогою жителям  ОТГ із пошиттям та ремонтом одягу, задовільнить потреби населення у послугах, що не вистачає в селі, тим самим допоможе популяризувати село.

      Головною метою Проєкту є підтримка та розвиток самозайнятості жінок та чоловіків, розвиток підприємницького потенціалу жителів громади у сфері побутового обслуговування, надання мешканцям громади побутових послуг, наближення їх до місця проживання громадян.

26.03.2021 сільською радою отримано від Запорізького благодійного фонду «Єдність» за майбутнє» 2 швейні машинки на загальну суму 10398,00 грн.

Обладнання буде передано на баланс  та для використання в роботі Біленьківського сільського Будинку культури. Планується створити постійно діючі гуртки з шиття на базі будинку культури, до участі в яких будуть залучені жінки та чоловіки, в тому числі з вразливих груп та дівчатка і хлопці шкільного віку. Крім цього на обладнанні, передбаченому проєктом будуть працювати жінки та чоловіки, які вміють шити, але не мають можливостей, оскільки не мають відповідного обладнання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь