Пошук

Змінено порядок виплати допомоги на поховання

Дата: 12.04.2021 15:51
Кількість переглядів: 546

Фото без опису

З 1 квітня 2021 року набула чинності Постанова Кабінету МіністрівУкраїни від 16.12.2020 № 1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги». Відтепер допомогу на поховання та недоотриману пенсію у зв’язку зі смертю пенсіонера можна одержати лише в банку.

Щоб одержати зазначені виплати, у разі звернення до сервісних центрів Пенсійного фонду потрібно мати при собі певний пакет документів.

Для отримання допомоги на поховання надають: документ, що посвідчує особу заявника, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру, свідоцтво про смерть, витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

Для одержання недоотриманої пенсії потрібно мати: свідоцтво про смерть пенсіонера, документи, що підтверджують родинні стосунки, документ, який підтверджує особу заявника і місце його проживання та довідку про присвоєння ідентифікаційного номера. У разі відсутності спільної реєстрації, подається довідка органу місцевого самоврядування, яка підтверджує факт спільного проживання на день смерті померлого.

Водночас відтепер у разі звернення за отриманням допомоги на поховання або недоотриманої пенсії заявник подає до органів Пенсійного фонду довідку про реквізити банківського рахунка із зазначенням розрахункового рахунка у форматі IBAN відкритого на особу, що звертається щодо отримання послуги.   

Телефон «Гарячої лінії» - 061 702 32 29


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь