Пошук

ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ ВЕСНЯНО-ЛІТНЬОЇ ЗАБОРОНИ НА ЛОВ РИБИ, ІНШИХ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ У РИБОГОСПОДАРСЬКИХ ВОДНИХ ОБ'ЄКТАХ У 2021 РОЦІ

Дата: 19.04.2021 14:39
Кількість переглядів: 1129

Фото без описуЗаборона на вилов риби, а також інших водних біоресурсів застосовується з метою поновлення та збереження популяції різних видів. Найчастіше такі заборони накладаються контролюючими органами в залежності від сезону, а також стосуються використання снастей і способів риболовлі.

З метою охорони більшості видів в період нересту, а також створення сприятливих умов водних біоресурсів на зимувальних ямах, в певні осінньо-зимові і весняно-літні періоди вводяться обмеження, і навіть повна заборона на риболовлю на певних водоймах.

Крім цього, кожен рибалка повинен знати, що для свого захоплення, Законом дозволено використовувати далеко не всі снасті, знаряддя та способи риболовлі. Зокрема, заборони стосуються лову мережами, острогами і косинками, також існують обмеження з ловлі риби з човнів.

З метою забезпечення охорони водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об'єктах, Управлінням державного агентства рибного господарства у Запорізькій області видано наказ від 23.03.2021 № 35 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та раків на рибогосподарських водних об’єктах в межах діяльності Запорізького рибоохоронного патруля у 2021 році» (повний текст наказу додається).

Відповідно до зазначеного наказу

1. Заборонено:

  любительське рибальство з плавзасобів та промислове рибальство під час перед нерестових міграцій та нересту риби в зоні діяльності Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області в такі терміни:

  • на Дніпровському (Запорізькому) водосховищі - з 05 квітня по 13 червня 2021 року;
  • на Каховському водосховищі - з 10 квітня по 18червня 2021 року;
  • у водоймах спеціальних товарних рибних господарств (СТРГ) - з 10 квітня по 18 червня 2021 року, якщо інше не передбачено режимом рибогосподарської експлуатації.
  • на річках: в корінних водах - з 10 квітня по 29 травня, в придаткових системах - з 10 квітня по 08 липня 2021 року;

2.Заборонено :

  • будь - який вилов раків на рибогосподарських водоймах в межах діяльності Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області протягом періоду виношування ікри та першої линьки з 10 квітня по 18 червня 2021 року;
  • пересування плавзасобів в межах нерестовищ, перелік яких затверджений цим наказом, крім плавзасобів спеціально уповноважених органів;

3. Дозволено :

  • любительське рибальство на рибогосподарських водних об’єктах (окрім водойм аквакультури) однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом з берега поза межами нерестовищ, перелік яких затверджений цим наказом, на ділянках любительського рибальства;
  • вилов об’єктів аквакультури які розведені, утримуються та/або вирощуються суб’єктами аквакультури у межах наданих їм відповідно до закону у приватну власність, в користування рибогосподарських водних об’єктів (їх частин), рибогосподарських технологічних водойм, у межах належних їм технологічних пристроїв і споруд (рибницький басейн, плавучий рибницький садок, тощо);
  • здійснення любительського рибальства (надання рекреаційних послуг) на водоймах аквакультури на платній та безоплатній основі у порядку визначеному власником об’єктів аквакультури без обмеження права загального водокористування, якщо інше не передбачене договором оренди водного об’єкту.

Розпорядженням сільського голови від 16.04.2021 року № 56 запроваджено заходи по проведенню тримісячника з охорони рибних ресурсів  на території Біленьківської сільської ради у 2021 році  з 16.04.2021 по 19.06.2021 року.

Зокрема, передбачено вжиття заходів щодо недопущення протиправного продажу водних біоресурсів у місцях стихійної торгівлі.

 

Шановні мешканці громади! Для забезпечення оперативного реагування на факти браконьєрства просимо всіх, хто бачить незаконний вилов риби на водоймах чи збут біоресурсів та незаконних знарядь лову терміново повідомляти на «гарячу» лінію Біленьківської сільської ради : 287-32-71 та всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Наказ Управління державного агентства рибного господарства у Запорізькій області видано наказ від 23.03.2021 № 35


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь