Пошук

26 квітня - 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 08:01
Кількість переглядів: 882

Фото без опису

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Найжахливіша катастрофа в історії людства. Ім’я їй —Чорнобиль. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем, скільки ще ліквідаторів «дотлівають» у різних лікарнях, скільки їх уже відійшло у вічність.

Сьогодні Чорнобиль для нас — це майже три з половиною мільйони постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження. Це 160 тисяч людей із 129 населених пунктів, яким довелося залишити рідні домівки і переїхати в інші місця. 

Вклоняємо голови перед пожежниками, експлуатаційним персоналом ЧАЕС, військовослужбовцями, будівельниками, вченими, медиками, які відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь