Пошук

Участь у конкурсі "Міста та громади вільні від насильства"

Дата: 27.04.2021 10:31
Кількість переглядів: 872

Наша громада подала заявку на участь у конкурсі "Міста та громадаи, вільні від насильства.

Цей напрямок роботи є актуальним з огляду на ту шкоду, яку завдають домашнє насильство та насильство за ознакою статі не лише постраждалим, а й суспільству в цілому, а також його поширеність. Від них страждають як жінки, так і чоловіки. Проте найбільш вразливими категоріями є жінки та діти. Підвищений ризик мають також особи з інвалідністю, люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи, жінки із сільської місцевості. Ця діяльність є надзвичайно цінною для формування нетерпимого ставлення до будь-яких проявів домашнього насильства і насильства за ознакою статі, захисту постраждалих від насильства, притягнення винних до відповідальності та зміни їхньої поведінки, оскільки скоординоване реагування є більш дієвим, аніж роз’єднана робота різних суб’єктів над вирішенням цієї проблеми.

Пріоритетні напрямки, за якими наша громада планує розвиватися :

Напрямок 1: Попередження нових випадків. Профілактика, або превенція, передбачає необхідність вжиття заходів для заохочення змін у соціальних і культурних моделях поведінки жінок та чоловіків з метою викорінення упереджень, звичаїв, традицій та всіх інших практик, які ґрунтуються на ідеї неповноцінності жінок або на стереотипних ролях жінок та чоловіків та для запобігання всім формам насильства.

Напрямок 2: Захист і Підтримка постраждалих

Вжиття необхідних заходів, спрямованих на: уникнення повторного вчинення насильства, надання самостійності та економічної незалежності постраждалим від насильства, урахуванні особливих потреб уразливих осіб, у тому числі постраждалих дітей, отримання відповідної та своєчасної інформації про доступні служби підтримки та правові заходи мовою, яку розуміють постраждалі особи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь