Пошук

Відновлення здоров’я працюючих та осіб з інвалідністю за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 14.12.2021 09:43
Кількість переглядів: 1034

Одним із пріоритетних напрямів роботи Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) є реалізація адресності програм соціального захисту застрахованих осіб та потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання в питаннях соціальної та медичної реабілітації.

Забезпечення безоплатною реабілітацією в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів гарантується для всіх офіційно працевлаштованих громадян, які є застрахованими особами, за наявності медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу або жіночої консультації. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання. Його тривалість залежить від медичних показань та може становити до 24 днів.

Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Зокрема, пройти реабілітацію за кошти Фонду застраховані особи можуть в разі наявності ускладнень після перенесеного захворювання на COVID-19.

Фондом здійснюється як медична, так і соціальна реабілітація осіб з інвалідністю від трудового каліцтва та професійного захворювання, яка включає всі види амбулаторного, стаціонарного, санаторно-курортного лікування, реконструктивну хірургію, протезування та ортезування кінцівок, слухопротезування та очне протезування,  забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями, виплату грошових компенсацій на бензин та на транспортне обслуговування, забезпечення технічними засобами реабілітації (протезно-ортопедичні вироби, інвалідні крісла-коляски, палиці, милиці тощо), фінансування витрат на необхідні види догляду.

Санаторно-курортне лікування потерпілим на виробництві здійснюється згідно з потребою, визначеною висновком медико-соціальної експертної комісії та індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю (у разі її складення) за прямими наслідками виробничої травми чи професійного захворювання.

Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих із наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку в спеціалізованих санаторно-курортних закладах становить 45 діб, який може бути скорочений до 24 діб за заявою потерпілого. Термін санаторно-курортного лікування для інших категорій потерпілих на виробництві становить 24 доби.

Потерпілому, який став особою з інвалідністю, компенсуються витрати на проїзд до місця лікування та у зворотному напрямку.

У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю Фонд фінансує витрати на супроводжуючу особу (проживання, харчування, витрати на проїзд) на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.

Отримати консультації та роз’яснення щодо відновлення здоров’я за рахунок коштів Фонду можна за адресою: м. Запоріжжя, майдан Профспілок, буд. 5 (каб. 116, 461, 587) або за телефонами: 2331574, 2335332, 2333130.

 

Запорізьке відділення управління виконавчої

дирекції Фонду соціального страхування

України у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь