Пошук

Що таке поліомієліт? Як запобігти хворобі?

Дата: 08.02.2022 11:58
Кількість переглядів: 853

Фото без опису

   Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання.  Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину. Захворіти на поліомієліт може кожна не вакцинована людина. Найбільш вразливі діти у віці до 5 років. Протікання хвороби може закінчитись паралічем.

  Без будь-яких симптомів хвороба протікає більше ніж у 70% випадків. У 25% випадків симптомами може бути лихоманка,  головний біль, біль в животі та горлі, нудота, блювота – на протязі декількох днів може проявлятись один або кілька симптомів. При такій формі вірус розповсюджується дуже активно. Порушення руху – дуже сильний біль у м’язах, до повного паралічу, який може розвинутись за декілька годин. Параліч може уразити будь-які м’язи. Ураження дихальних м’язів часто приводить до смерті.

  При одужанні функції уражених нервів та м’язів не відновлюються. Біля 5% хворих вмирають, більшість через порушення дихання при паралічі дихальної мускулатури.

  Вакцинація – єдиний надійний засіб попередити поліомієліт.

  Планові вакцинації від поліомієліту, згідно Національному календарю щеплень, роблять в 2, 4, 6, 8 місяців в 6 та 14 років. Якщо вакцинація пропущена, порадьтеся зі своїм сімейним лікарем, як «наздогнати» графік.

  Запрошуємо батьків, які мають дітей, що підлягають за віком вакцинації проти поліомієліту до кабінету щеплень  Біленьківської амбулаторії ЗПСМ. Про час та дату щеплення, будь ласка, домовляйтесь з сімейним лікарем за телефоном: 050 287 33 79, або на особистому прийомі у сімейного лікаря, для формування груп щеплень, та зручного для Вас часу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь