Пошук

Інформація за період з 14 по 20 травня 2022 року

Дата: 20.05.2022 16:08
Кількість переглядів: 334

 

За період з 14.05.2022 по 20.05.2022 до Запорізького відділення надійшло:

- 2 повідомлення про нещасні випадки на виробництві, у т.ч.: внаслідок раптового погіршення стану здоров’я – 1; з тяжкими наслідками, зі смертельним наслідком, групові нещасні випадки – відсутні.

- 3 повідомлення про випадки гострого професійного захворювання у медичних працівників закладів охорони здоров’я м. Запоріжжя та Запорізького району Запорізької області, у яких при виконанні трудових обов’язків виявлено підозру на захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19.

Утворені на підприємствах комісії з розслідування, до складу яких входять страхові експерти з охорони праці відділу профілактики страхових випадків Запорізького відділення, з’ясовують обставини та причини нещасних випадків, гострих професійних захворювань (отруєнь).

Зареєстровано 3 повідомлення про випадки хронічного професійного захворювання на підприємствах м. Запоріжжя. Причиною захворювань став тривалий стаж роботи в шкідливих виробничих умовах.

Обставини одного із вищезазначених нещасних випадків:

фельдшер з медицини невідкладних станів виїзної бригади швидкої медичної допомоги прибув на виклик. При транспортуванні хворого до медичного закладу, в автомобілі швидкої медичної допомоги, пацієнтом було нанесено удар ногою фельдшеру по правій кисті. Пацієнт знаходився у стані алкогольного сп’яніння.

Усі працівники, які потерпіли під час виконання трудових (посадових) обов’язків, Фондом соціального страхування України (далі – Фонд) забезпечуються страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я, крім одноразової допомоги, також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Витрати на придбання лікарських засобів і виробів медичного призначення, у разі неможливості забезпечення ними в необхідному обсязі закладом охорони здоров’я, компенсуються потерпілим чи законним представникам потерпілих у розмірі 100% вартості лікування усіх прямих наслідків випадку – від необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення до операцій, діагностик, протезів і ендопротезів тощо. Компенсація проводиться згідно з пред’явленими оригіналами платіжних документів та відповідно до довідки закладу охорони здоров’я.

Підставою для оплати потерпілому витрат на медичну допомогу, проведення медичної, професійної та соціальної реабілітації, а також страхових виплат є акт розслідування нещасного випадку або акт розслідування професійного захворювання (отруєння) за встановленими формами Н-1/ П.

 

Запорізьке відділення управління ВД Фонду

соціального страхування України у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь