Пошук

Інформація за період з 21 по 27 травня 2022 року

Дата: 27.05.2022 16:41
Кількість переглядів: 442

За період з 21.05.2022 по 27.05.2022 до Запорізького відділення надійшло:

- 3 повідомлення про нещасні випадки на виробництві, у т.ч.: внаслідок раптового погіршення стану здоров’я – 1; з тяжкими наслідками, зі смертельним наслідком, групові нещасні випадки – відсутні.

- 2 повідомлення про випадки гострого професійного захворювання у медичних працівників закладів охорони здоров’я м. Запоріжжя та Запорізького району Запорізької області, у яких при виконанні трудових обов’язків виявлено підозру на захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19.

Утворені на підприємствах комісії з розслідування, до складу яких входять страхові експерти з охорони праці відділу профілактики страхових випадків Запорізького відділення, з’ясовують обставини та причини нещасних випадків, гострих професійних захворювань (отруєнь).

Зареєстровано 4 повідомлення про випадки хронічного професійного захворювання на підприємствах м. Запоріжжя. Причиною захворювань став тривалий стаж роботи в шкідливих виробничих умовах.

На одному з комунальних підприємств м. Запоріжжя під час робочого часу сторож почув сторонні звуки за  територією підприємства та вийшов за ворота, де його вкусив безхатній собака за праву руку. Внаслідок цього сторож отримав травму – рвана рана правого передпліччя.

Працівниця одного із закладів освіти м. Запоріжжя, повертаючись на робоче місце з методичними матеріалами з іншого закладу освіти м. Запоріжжя, чекала громадський транспорт на зупинці. В результаті дорожньо-транспортної пригоди легковий автомобіль, який в цей час рухався  по проїжджій частині дороги, в’їхав на зупинку громадського транспорту та здійснив наїзд на працівницю. Внаслідок цього працівниця отримала травму-перелом правої руки.

Усі працівники, які потерпіли під час виконання трудових (посадових) обов’язків, Фондом соціального страхування України (далі – Фонд) забезпечуються страховими виплатами і медико-соціальними послугами. забезпечуються

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я, крім одноразової допомоги, також забезпечуються Фондом щоміся- чними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Витрати на придбання лікарських засобів і виробів медичного призначення, у разі неможливості забезпечення ними в необхідному обсязі закладом охорони здоров’я, компенсуються потерпілим чи законним представникам потерпілих у розмірі 100% вартості лікування усіх прямих наслідків випадку – від необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення до операцій, діагностик, протезів і ендопротезів тощо. Компенсація проводиться згідно з пред’явленими оригіналами платіжних документів та відповідно до довідки закладу охорони здоров’я.

Підставою для оплати потерпілому витрат на медичну допомогу, проведення медичної, професійної та соціальної реабілітації, а також страхових виплат є акт розслідування нещасного випадку або акт розслідування професійного захворювання (отруєння) за встановленими формами Н-1/ П.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь