Пошук

Увага! Обговорення зміни тарифів

Дата: 23.12.2022 12:43
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

Оголошення

КП «Біленьке» про намір підвищити тариф на водовідведення

 

    Комунальне підприємство «Біленьке» здійснює свою діяльність на підставі і у відповідності до чинного законодавства України та Статуту підприємства.

           На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018  № 130, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 червня 2018 р. за № 753/32205  «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», КП «Біленьке» Біленьківської сільської  ради  звертається до мешканців , бюджетних установ та підприємств громади  про намір підвищити тариф на водовідведення.

На підприємстві з 01 листопада 2021 року  діють тарифи на централізоване водовідведення:

18,00 грн. з ПДВ за 1 м. куб. для населення  ;

20,50 грн. з ПДВ  за 1 м. куб. для бюджетних установ  ;

25,50 грн. з ПДВ за 1 м. куб. для інших споживачів .

Рівень відшкодування тарифом фактичної вартості послуг централізованого водовідведення за 2021 рік дуже низький у зв’язку зі зменшенням стоків БВК №99, ліцеєм «Лідер», та ЗОД «Дивосвіт», а також заборгованістю населення.

    У  зв’язку з невідшкодуванням тарифами фактичної вартості послуг водовідведення, підприємство знаходиться у скрутному фінансовому стані:

значно не вистачає  обігових коштів для здійснення виробничої діяльності, а саме коштів на придбання реагентів, паливно-мастильних матеріалів, матеріалів та комплектуючих для виконання ремонтних робіт.

 Крім того підприємство не в змозі своєчасно та в повному обсязі розраховуватись  за покупну воду, електроенергію, сплачувати податки і  збори.

Перегляд тарифів на 2023 рік обумовлений необхідністю приведення діючих тарифів до економічно обґрунтованого рівня у зв’язку із зростанням  складових тарифу. Основними причинами зростання тарифів є:

  • зростання витрат на оплату праці та ЄСВ у зв’язку із зростанням, прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати відповідно Закону України про «Державний бюджет на 2022 рік»;
  • зростання тарифу на електроенергію;
  • зростання цін на реагенти та інші матеріали і послуги;
  • борги за водовідведення населення.

Розрахунки виконано згідно з «Порядком формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення», затвердженим Постановою НКРЕКП   від 14.03.2019 року № 339.

 

Пропонується змінити тарифи на послуги централізованого водовідведення, що надаються комунальним підприємством «Біленьке» населенню та іншим споживачам у наступному розмірі :

38,00 грн.  за 1 м. куб. для населення  ;

46,00 грн.  за 1 м. куб. для бюджетних установ  ;

60,00 грн. з ПДВ за 1 м. куб. для інших споживачів .

Всі зауваження та пропозиції стосовно проекту тарифів на послуги з водовідведення   просимо надавати за адресою: с. Біленьке, вул. Запорізька, буд. 32 (КП «Біленьке).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь