Пошук

Бійці добровольчих батальйонів тренуються для виконання бойових завдань

Дата: 09.03.2023 15:51
Кількість переглядів: 437

На тренувальний полігон учасників “Гвардії Наступу” завітав начальник ЗОВА Юрій Малашко, де ознайомився з програмою підготовки та особисто поспілкувався з інструкторами і добровольцями.

“Бійці проводять злагодження підрозділів у вигляді маневрів. Цьому приділяється багато уваги. Люди долучаються різні, їх згуртовують та навчають. Новостворений підрозділ у короткі проміжки часу за такою інтенсивною програмою швидко стає боєздатним та вправно виконує поставлені завдання”, - повідомив один з інструкторів.

У підрозділах проходять підготовку та злагодження як новачки, так і загартовані військові, які під час маневрів передають свої знання побратимам та допомагають розкрити свій потенціал. Для ефективності підготовки вони проводять симуляційні бої з застосуванням системи лазертаг. Таке обладнання дозволяє відпрацьовувати необхідні вправи, збираючи інформацію про ефективність кожного з бійців й всього підрозділу в цілому.

Головна вимога під час прийому до батальйонів – вмотивованість та готовність звільняти території власної держави. Всього формуються 8 батальйонів. Кожен має власну ідеологію, але мета спільна – звільнити Україну від загарбника. Як зазначив один з бійців, він вирішив не просто чекати на перемогу, але й зробити свій внесок у справу - долучитися до “Гвардії Наступу”.

Під час спілкування з бійцями Юрій Малашко подякував їм за рішучість та патріотизм.

"Сьогодні я на власні очі побачив наскільки впевнені та винахідливі наші хлопці. Сучасний бій вимагає використання всіх можливих засобів та тактичних прийомів. Застосовуючи передові системи навчання ми переможемо ворога якістю та збережемо якомога більше життів наших побратимів. Дякую вам за службу. Слава Україні!", - подякував начальник ЗОВА.

Набір у добровольчі формування триває. У Запорізькій області працюють два ЦНАПи, у яких представники НГУ, ДПСУ та НПУ можуть відповісти на запитання та допомогти визначитись з підрозділом:

🔹бульвар Центральний, 27;

🔹вул. Світла, 2/просп. Інженера Преображенського, 1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь