Пошук

Аматорський колектив «Литаври»

Дата: 14.04.2023 15:13
Кількість переглядів: 536

КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» постійно інформує про роботу, вироби й досягнення гуртків закладів культури. А сьогодні ми починаємо розповідати про сформовані та діючі мистецькі колективи нашої громади. В Біленьківському будинку культури є на вік молодий, всього 1 рік і 7 місяців аматорський колектив «Литаври», створився він під час пандемії 5 вересня 2021 року. Спочатку до нього ввійшли 8 чоловік – 4 чоловіків і 4 жінки, де чоловіки всі є музикантами, а жінки вокалістами. Керівником колективу «Литаври» став Тихенко Володимир, який в далекому минулому закінчив культосвітнє училище з освітою керівник академічного хору. Серед інших учасників: Шавло Сергій – акомпаніатор, гітарист, Марк Галко – гітарист, сопілкар, Яценко Микола – бас гітара, Тихенко Людмила – вокаліст, Кузьміна Валентина – вокаліст, Чистякова Неллі – вокаліст, Поляхова Оксана – клавішник, вокаліст. Але клята війна внесла свої корективи: хто змушений був покинути країну, а хто приєднався до колективу, а це вокалісти: Тютюнжи Марія, Македон Домнікія, Хоміч Тетяна.

Зібрання колективу вийшло спонтанне і причиною був невичерпаний мистецький потенціал. Для виконання репертуару вибрали пісні естрадного і народного напряму, а назва колективу, як кажуть, сама намалювалась. Як пояснюють учасники, що всі ми є жителями козацького краю, а козацький музичний інструмент литаври – є ще і козацькими клейнодами, то як назвеш свій корабель, так і попливеш.

За час свого існування, колектив проводив репетиції, поповнював репертуар, брали участь в 7 концертах, вітали ювілярів, проводили вертепи, тобто тримали культурний фронт і зараз готуються до чергового благодійного концерту на допомогу ЗСУ. Репертуар колективу «Литаври» налічує 35 виконаних пісень. Ось невеличкий перелік: «Хлопці будем жити», «Там біля тополі», «Білий сніг», «Лелеки», «Ой, у лузі червона калина», «Рік без війни», «Дощі, дощі», «Вареники», «Непереможна Україна», «Над землею тумани», «Моє село», «Очі сині та карі», «Ой, у полі стоїть верба», «Лілея» та інші. Стати учасником колективу може будь-хто, хто вміє грати на музичних інструментах, співати, любить доносити твір до слухачів. Тож колектив прийме кожного бажаючого. А можете створити і свій, не лише в Біленьківському будинку культури, працівники закладів культури громади вам в цьому допоможуть.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь