Пошук

Гігієна рук

Дата: 08.06.2023 14:02
Кількість переглядів: 110

1. Гігієна рук в правильні моменти сприяє порятунку людських життів.

2. За останні роки завдяки дотриманню гігієни рук в медичних установах врятовані мільйони людських життів.

3. Гігієна рук є одним із показників якості безпечних систем охорони здоров'я.

4. Такі проблеми охорони здоров'я, як лікарняні інфекції, які часто бувають невидимими, але тим не менше мають місце, є політичними та соціальними проблеми, якими необхідно займатися сьогодні.

5. За допомогою належної гігієни рук поширення інфекцій можна зупинити, а шкоді для пацієнтів і працівників охорони здоров'я можна запобігти, використовуючи засоби для обробки рук, завдяки яким можна щорічно запобігати лікарняним інфекціям та мільйонам випадків смерті.

6. У соціальних мережах існує хештег #handhygiene, що свідчить про важливість цієї теми, як для профілактики лікарняних інфекцій, так і в разі спалахів таких смертельних хвороб, як Ебола.

7. Профілактика інфекції лежить в основі зміцнення систем охорони здоров'я. Гігієна рук є основним заходом безпеки в разі таких процедур, як введення інвазивного пристрою, обробка хірургічної рани або ін'єкція.

Більшість інфекцій, пов'язаних з медичною допомогою, можна попередити при дотриманні гігієни рук – своєчасного і правильного дотримання чистоти рук.

Щодня тисячі людей у світі вмирають від інфекцій, отриманих в процесі надання медичної допомоги.

Руки – основний шлях передачі мікроорганізмів під час надання медичної допомоги. Тому гігієна рук – найважливіший захід, що дозволяє уникнути передачі потенційно шкідливих мікроорганізмів і запобігти поширенню інфекцій, пов'язаних з наданням медичної допомоги.

Будь-який медичний працівник чи особа, яка здійснює догляд за хворим, чи опиняється в прямому або непрямому контакті з пацієнтами, повинна бути зацікавлена в забезпеченні гігієни рук та вміти виконувати відповідні процедури правильно і в потрібний час.

Як і коли слід вживати заходи, що забезпечують гігієну рук?

Перш за все, обробляйте руки антисептиком на спиртовій основі, це найкращий спосіб повсякденної гігієнічної антисептики рук. Це засіб більш швидкодіючий, ефективніше і краще переноситься вашими руками, ніж миття милом і водою. Але він дієвий лише в разі, якщо ваші руки не забруднені.

Мийте руки милом і водою, якщо вони явно забруднені в тому числі кров'ю чи іншими біологічними рідинами, а також після відвідування туалету.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь