Пошук

Сьогодні, 8 травня 2024 року, Україна разом з усім світом відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 08.05.2024 08:58
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Минулого року Верховна Рада України встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні.
Офіційно німецьке військове командування підписало капітуляцію у Реймсі на території Франції ще 7 травня 1945 року о 02:41 за центральноєвропейським часом. Другий Акт про капітуляцію Німеччини підписали у берлінському передмісті Карлсхорст – 8 травня о 22:43, за центральноєвропейським часом. Його текст майже дослівно повторював попередній. Наприклад, підтвердив час припинення вогню – 8 травня, о 23:01, за центральноєвропейським часом.
Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними. Пам’ять про війну має вести не до культу перемоги, а розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.
Жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом. Перемога – це результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь